Anasayfa | Forum | Arama  | Forum Hakkında  | Ekstra  | Üye Ol | Oturum Aç

Forum » Haberler » Türkiye Gündemi » Eğitimde kiralık okul devri

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder

Yazar Mesaj
barı$
a$k beni sevmedi...

no women no cry
Üye no: 2
Başlık: 212

15608 Aşk puanı

MesajEğitimde kiralık okul devri

2008-2009 eğitim öğretim yılında hayata geçecek proje ile özel sektörün veya hayırseverlerin yaptırdığı okullar devlet tarafından 49 yıllığına kiralanacak.Bakanlar Kurulu tarafından görüşüldükten sonra imzaya açılan "kiralık okul" dönemi yeni eğitim ve öğretim sezonunda hayata geçecek.

Milli Eğitim Temel Kanunu’nda Değişiklik Öngören Tasarı ile özel ve tüzel kişilerin kendilerine ya da devlete ait arazi üzerinde okul kurup bunu 49 yıllığına devlete kiralamasına olanak tanınıyor.

Yeni düzenlemenin esaslarına göre Eğitim tesisinin yapılmasının gerekli olduğuna Yüksek Planlama Kurulu karar verecek. Özel şahıslar, kendilerine ya da Hazineíye ait taşınmaz üzerinde yaptırdığı okulu 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na kiraya verebilecek. Kira bedeli ve kira süresi, yatırım maliyeti, eğitim tesisisin donanımı gibi konular dikkate alınarak belirlenecek. Kiralama işlemleri için bütçeye her yıl ödenek konulacak. Kiralık okul yapımı Damga Vergisi ve Harçlar Kanunu’ndan da muaf tutulacak. Belediyeler ve il özel idareleri de gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerine eğitim tesisi yaptırabilecek. Kira bedeli de idareler tarafından ödenecek.
Linkleri Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Görebilir!!!
Kayıt olmak için BURAYA
yada giriş yapmak için BURAYA tıklayınız

Çevrimdışı 13 Haz 2008 01:44 am
Tüm çalışmalarını göster  

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder

Forum » Haberler » Türkiye Gündemi » Eğitimde kiralık okul devri 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) 

» Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Son Mesaj
Yeni mesaj yok ''SeniN HayatıN KiraLıK'' Kelebek Paylaşmak İstediklerim 3
10 Oca 2008 12:15 pm 
Yeni mesaj yok kiralık daire arayan erkek üni öğrenc... DeLta_x Komik Şeyler 0
Misafir

19 May 2008 03:34 pm 
Yeni mesaj yok okul anılarınız... _HaYaLiM_ Forum oyunları 5
24 Oca 2008 09:46 pm 
Yeni mesaj yok OKUL VE ÖLÜM!! CordinaL Gizemli Olaylar 4
18 Şub 2007 01:47 am 
Yeni mesaj yok Kara Harp Okul Başvuru Şartları SavaS Haberler 0